Citroncupcakes med italiensk maräng

Smaka på orden "CITRON, MARÄÄÄÄNG!"
Precis, bara att plocka fram zestjärnet och köra.
 
Citroncupcakes med italiensk maräng
12 st cupcakes
 
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 gram smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
zest och saft av 3 citroner
 
Sätt ugnen på 175 grader. Vspa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Smält smöret, häll i mjölken och blanda i äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vände ner det försiktigt ned i äggblandningen. Vänd sedan ned citronzesten och citronsaften. Fyll muffinsformarna till dryga hälften och grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter.
 
Låt cupcakes svalna och gör den italienska marängen.
 
Italiensk maräng
2 äggvitor
1 nypa salt
2 dl strösocker
1/2 dl vatten
 
Vispa äggvitorna och saltet till ett skum i maskin. Koka under tiden ett sockerlaget till exakt 121 grader i en liten kastrull. Häll långsamt i den varma sockerlagen i äggviteskummet, vispa samtidigt och fortsätt vispa tills marängen är sval.
 
Spritsa över cupcaksen och fika järnet. Har du en brännare hemma så bränn av marängen en smula.
 
Kategori: Baka & Laga Taggar: Citroncupcakes med italiensk maräng, Cupcakes, baka;

Liknande inlägg

Kommentera inlägget här: