Rulltårta & Marängsviss

Det blev mycket fika förra veckan. Det ju både nationaldag, Ångans Dag OCH prinsessdop. Som gjort för fikafrosserri! Vi tar det från början - nationaldagen:
 
Rulltårta med jordgubbar och marsipan.
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk eller vatten
 
Fyllning.
Grädde
Jordgubbar

Dekor.
Marsipan
Jordgubbar

Sätt ugnen på 250˚C. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna 30x40 cm. Smörj det med lite matfett. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Vänd ner det i äggsmeten. Rör ner vätskan. Bred ut smeten jämnt i långpannan. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter. Strö lite strösocker jämnt över kakan. Stjälp upp den på ett bakplåtspapper på galler. Dra försiktigt bort papperet som kakan gräddats på. 
 
Vispa grädden och dela jordgubbarna i mindre bitar och blanda ihop grädde och jordgubbar till en fantastisk god röra. Bred ut jordgubbsgrädden på kakan och rulla ihop från långsidan med hjälp av papperet. Låt rulltårtan svalna i papperet med skarven ner.
 
Kavla ut marsipanen så tunt du kan och rulla sedan in rulltårtan i marsipanen. Dekorera med jordgubbar.
Kategori: Baka & Laga Taggar: Rulltårta, baka, jordgubbar, marsipan;
Kommentera inlägget här: